Ръководителят на синдиката, който представлява работниците от Гръцката железопътна организация

...
Ръководителят на синдиката, който представлява работниците от Гръцката железопътна организация
Коментари Харесай

Човешка грешка причинила ЖП катастрофата в Гърция?

Ръководителят на синдиката, който съставлява служащите от Гръцката железопътна организация (OSE) Никос Цалкалакис, споделя, че първоначалното умозаключение от следствието на тежката железопътна злополука в Централна Гърция  е, че тя е станала заради човешка неточност, оповестява Би Би Си.

Въпреки това, съгласно локалните медии, Цикалакис също споделя, че е нужен повече от един фактор, с цел да се случи сходен инцидент и че цялостната картина на събитията към момента не е известна.

В изявление за Radio ENA той загатна неналичието на служащи в железопътната мрежа - сподели, че до момента в който би трябвало да има повече от 2000 чиновници на национално равнище, сега има единствено 750.

Министърът на превоза и инфраструктурата Костас Караманлис подаде оставка, като сподели в изказване: " Когато се случи нещо толкоз трагично, е невероятно да продължим и да се преструваме, че не се е случило...Това се назовава политическа отговорност. "

" Това е, което се усещам задължен да направя, като знак на почитание към паметта на хората, които починаха толкоз незаслужено, и да поема отговорност за грешките на гръцката страна и гръцката политическа система в хода на историята. "

Той добави: " Най-дълбоко и от цялото си сърце показвам скръбта си и поддръжката си към фамилиите на жертвите ".

По-рано гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис посети мястото на злополуката в Темпи, покрай Лариса. Говорейки пред кореспонденти, той сподели: " Нашите мисли през днешния ден са на първо място с роднините на жертвите. Наше обвързване е да лекуваме ранените и да идентифицираме телата "

Той добави: " Мога да подсигурявам, че ще открием аргументите за тази покруса и ще създадем всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че в никакъв случай повече няма да се повтори ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР