Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) в Източна

...
Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) в Източна
Коментари Харесай

Лидерът на ДНР твърди, че е посетил Соледар

Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) в Източна Украйна Денис Пушилин заяви, че е посетил град Соледар, който Русия разгласи, че е превзела по-рано този месец, оповестява " Ройтерс ".

Вчера Пушилин разгласява малко видео в " Телеграм ", на което се вижда по какъв начин кара и върви измежду необитаеми зони и разрушени здания.

" Днес посетих Соледар ", написа водачът на ДНР към видеото.

На 11 януари съветската частна военна компания " Вагнер " разгласи, че е установила надзор над Соледар, а предходната седмица проруските управляващи в Донецка област обявиха, че управляват града, прочут със солните си мини.

Украйна в никакъв случай не е признавала публично, че градът е високомерен от съветските сили. Вчера генералният щаб на украинската войска заяви, че съветските сили са обстрелвали украински позиции в региона.

В известието си Пушилин твърди, че в мините в Соледар има провали и е мъчно да се слезе в тях.

Соледар, заедно с град Бахмут на североизток, от месеци са в центъра на яростни боеве. Миналата седмица съветските прокси сили обявиха, че са завзели и дребното населено място Клишчеевка край Бахмут.

Т.нар. Донецка национална република е една от четирите украински области, които Москва прогласи за своя територия през септември след референдум, който Украйна и съдружниците ѝ нарекоха " мним " и извършен под напън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР