Ръководителят на самообявилата се Донецка народна република, която беше анексирана

...
Ръководителят на самообявилата се Донецка народна република, която беше анексирана
Коментари Харесай

Русия и Украйна отново размениха военнопленници

Ръководителят на самообявилата се Донецка национална република, която беше анексирана от Русия дружно с три други украински района, сподели, че Русия и Украйна още веднъж са разменили военнопленници, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Министерството на защитата на Русия сподели, че са били освободени 110 съветски жители, като 72 от тях са моряци от търговски кораби, арестувани през февруари. Ведомството добави, че съветската страна е предала 108 дами военнослужещи от украинските въоръжени сили. Министерството посочи, че всички освободени жители на Руската федерация ще бъдат превозени до Москва с военнотранспортни самолети и ще им бъде оказана нужната здравна и психическа помощ, съобщи ТАСС.

Денис Пушилин означи, че е било контрактувано всяка от страните да освободи 110 военнопленници, само че неговата страна е предала единствено 108 украинки, откакто две дами са споделили, че желаят да останат в Русия.

Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак уточни, че измежду освободените дами има 12 цивилни, съобщи Ройтерс. " Това беше първата замяна напълно на дами ", написа той в " Телеграм " и добави, че 37 от дамите били пленени, откакто съветските сили превзеха големия металургичен комбинат " Азовстал " в Мариупол през май. Украинското министерство на вътрешните работи сподели, че някои от дамите са били арестувани от промосковските управляващи в източната част на страната още през 2019 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР