Ръководителят на руските наемници Евгений Пригожин днес обвини в руската

...
Ръководителят на руските наемници Евгений Пригожин днес обвини в руската
Коментари Харесай

Пригожин се вдигна на бунт срещу Шойгу, съобщава се за сражения с армията

Ръководителят на съветските наемници Евгений Пригожин през днешния ден упрекна в съветската войска, че е унищожила неговите бойци, без да даде повече детайлности за обвиняването си, и се закле да " спре злото " на военното управление, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10849
Министерството на защитата на Русия бързо разгласява изказване, в което се споделя, че обвиняванията на Пригожин " не дават отговор на действителността и са осведомителна провокация ".

В поредност от аудио известия, оповестени на формалния му профил в " Телеграм ", Пригожин съобщи, че " злото на съветското военно управление би трябвало да бъде спряно ", като добави: " Тези, които унищожиха нашите момчета, които унищожиха живота на десетки хиляди съветски бойци, ще бъдат осъдени. Моля никой да не оказва опозиция ".

По думите на Пригожин против лагерите на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " е била осъществена ракетна офанзива. " Според очевидци, ударът е бил нанесен откъм тила, т.е, е бил нанесен от военните на съветското министерство на защитата ", съобщи той.

Пригожин се закле да си отмъсти за случилото се. " Ние сме 25 000 на брой и ще разберем за какво в страната царува безпорядък ", закани се той, само че също по този начин добави: " Това не е боен прелом ".

Разпространената в обществените мрежи информация за това, че съветските въоръжени сили са нанесли удар по " тиловите лагери на ЧВК " Вагнер ", е погрешна, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС. " Всички известия и видеоклипове, популяризирани в обществените мрежи от името на Пригожин за хипотетичния удар на съветските въоръжени сили по " тиловите лагери на ЧВК " Вагнер ", са погрешни и съставляват осведомителна провокация ", обявиха от министерството.

Президентът на Русия Владимир Путин е осведомен за обстановката, която се развива към Евгений Пригожин, създателят на ЧВК " Вагнер ", и се вземат всички нужни ограничения, заяви пред публицисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР