Ръководителят на руските наемни сили Вагнер заяви, че има амбиции

...
Ръководителят на руските наемни сили Вагнер заяви, че има амбиции
Коментари Харесай

Пригожин иска да превърне Вагнер в армия с идеология, бореща се за справедливост

Ръководителят на съветските наемни сили " Вагнер " съобщи, че има упоритости да трансформира частната си военна компания в войска с идеология, която да се бори за правдивост в Русия , оповестява Ройтерс.

Бойците на финансиста на " Вагнер " Евгений Пригожин, якои от тях наказани, са отпред на нападението в Източна Украйна от месеци, съсредоточавайки напъните си върху, който Русия назовава Артьомовск и вижда като потребна трамплин за завладяване на по-големи градове като Краматорск и Славянск.

След завладяването на Артьомовск (Бахмут) ще стартираме рестартирането . По-специално ще стартираме да набираме нови хора от районите, написа Пригожин в канала си в Telegram.

Частната военна компания Вагнер би трябвало да се трансформира от частна, най-хубавата войска в света, която е способна да пази страната, в войска с идеология. И тази идеология е битката за правдивост, добави той.

Пригожи уточни, че Вагнер е отворил в 42 града, защото се стреми да попълни редиците си след тежки загуби в борбите за Бахмут.

Бивш пандизчия, излежал девет години затвор за обири и улични грабежи през 80-те години на предишния век, Пригожин излезе от сенките, с цел да придобие висок престиж след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година Но общественият му профил, политическото му въздействие и пристрастието към богохулстването на висшето армейско управление разгневиха високите етажи на властта.

Навлизането в политическата сфера без експлицитното утвърждение от Кремъл се преглежда като предизвикателство към системата, която президентът Владимир Путин сътвори, откогато беше определен от Борис Елцин за негов правоприемник през 1999 година

Пригожин отхвърля да има политически упоритости.
 „ Вагнер “ има потребност от $1 милиарда на месец за офанзивата в Бахмут
„ Вагнер “ има потребност от $1 милиарда на месец за офанзивата в Бахмут

Пригожин: Не е бизнес страна, която има газ, да не заплаща боеприпасите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР