Ръководителят на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин

...
Ръководителят на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин
Коментари Харесай

Ръководителят на руското външно разузнаване сравни Държавния департамент на САЩ с пропагандната машина на Гьобелс

Ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин съпостави през днешния ден Държавния департамент на Съединени американски щати с нацистката пропагандна машина от времето на Втората международна война, основана от Йозеф Гьобелс, съобщи Ройтерс.

Шефът на съветската спецслужба сподели, че Вашингтон е води необятно разгърната акция с антируски послания в обществените мрежи.

Наришкин уточни още, че Съединени американски щати окуражават разпространението на подправени вести в приложението Телеграм, пробвайки се да " дискредитират " и " дехуманизират политическото и военно управление на Русия в очите на руснаците ".

" Техните дейности имат доста общо с традициите на министерството на публичното обучение и агитация на Третия райх и неговия началник Йозеф Гьобелс ", уточни шефът на съветската спецслужба в изказване, оповестено на нейния формален уебсайт.

Наришкин не приведе причини в поддръжка на изказванията си за подкрепяна от Съединени американски щати осведомителна акция.

Русия постоянно упреква Запада във финансиране и поддръжка на антикремълски придвижвания и през последните години категоризира десетки самостоятелни правозащитни групи като " задгранични сътрудници ", показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР