Ръководителят на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников

...
Ръководителят на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников
Коментари Харесай

Русия твърди, че зад атентата край Москва стоят САЩ, Великобритания и Украйна

Ръководителят на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) Александър Бортников разгласи през днешния ден, че с изключение на арестуваните единадесет души, обвинени в директно осъществяване и съучастничество в нападението в Подмосковието на 22 март, има и други забъркани, чийто брой ще продължи да пораства, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски новинарски организации.

По последни данни починалите при нападението в петък вечерта в концертната зала " Крокус сити хол " в съветския град Красногорск в Московска област са минимум 139, напомня Ройтерс.

Според шефа на ФСС зад нападението по време на концерта на съветската група " Пикник " стоят Съединени американски щати, Англия и Украйна, осведоми съветската организация ТАСС, на която се базира Ройтерс. Украйна отхвърли обвиняванията на Русия в съучастничество в нападението, за което отговорност пое още в нощта на петък против събота джихадистката формация " Ислямска страна ". 

" Мислим, че това е по този начин ", отговори шефът на ФСС, представен от ТАСС, на въпрос на публицист стоят ли Съединени американски щати, Англия и Украйна зад нападението в Красногорск.

След разширеното съвещание на основната прокуратура на Русия Бортников съобщи пред представители на медиите, че " за най-голямо страдание опасността от терориристични актове на територията на Русия остава ". Той напомни, че ФСС преди е предотвратявала терористични актове на украинското Главно разследващо ръководство (ГРУ) и на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) на територията на съветски области, граничещи с Украйна, както и на други места.

На журналистически въпрос следва ли да бъде приета украинската ССУ за " терористична организация " Бортников отговори: " Разбира се, че това би трябвало да се направи. Аз считам, че има съображение за това. Не единствено да се признае, само че и да се подхващат съответстващите решения. "

Началникът на ФСС добави, че управлението на специфичните служби на Украйна, включително ръководителят на украинското ГРУ Кирил Буданов, съставлява законна цел на Русия.

" Тези, които правят закононарушения против Русия и съветските жители, се явяват законна наша цел ", сподели Бортников. На неговата служба е известно, че " украинската страна е правила образование на бойци на територията на Близкия изток ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР