Ръководителят на руската федерална агенция за природни ресурси Роснедр Евгений

...
Ръководителят на руската федерална агенция за природни ресурси Роснедр Евгений
Коментари Харесай

Русия гледа към Африка - най-богатият регион на ресурси, метали и въглеводороди

Ръководителят на съветската федерална организация за естествени запаси " Роснедр " Евгений Киселев разяснява пред ТАСС срещата на върха Русия-Африка , историята и вероятностите за осъществяване на взаимни планове на африканския континент и обмена на естествени запаси.

По думите му, " Русия не възнамерява да сътрудничи, тя си сътрудничи с Африка от дълго време . Наследи съдействието от времето на Съюз на съветските социалистически републики, може би даже от времето на Руската империя. Ето за какво, когато приказваме за съдействие, би трябвало да имаме поради, че да вземем за пример съдействието ни с Етиопия, стартира преди 100 години ".

Той добавя, че първите сбирки от семена , най-старите зърнени семена, са събрани по време на експедиция, която е преди 120 години . Така че съдействието с Африка има далечни корени.

Що се отнася до актуалното съдействие , след спадането на размера и мащаба на взаимни планове и помощ, съвсем едностранчиво, те започнаха да се развиват бързо за първи път от 20 години . Динамиката е впечатляваща , само че имайте поради, че това е резултат с невисок старт, изяснява той.

Това не значи, че са постигнали блестящи резултати. Русия към момента е на 12-та позиция в листата на експортьорите за Етиопия.
 Путин пробва да е съдия в Африка, прави оценка срещата Русия-Африка като историческа
Путин пробва да е съдия в Африка, прави оценка срещата Русия-Африка като историческа

Африка е " един от значимите стълбове на многополюсния свят "

На срещата на върха доста пъти е повторено, че Африка е най-богатият район във връзка с запаси, метали и въглеводороди .

Киселев изяснява, че всяка европейска страна има собствен контрагент на африканския континент и спомага за развиването на тези страни в региона на геологията и минното дело.

Той добавя, че " имаме такива планове, осъществени от компании. Ние не вземаме тази зона под патронажа на страната или Държавната геоложка работа. Имаме пълномощия на частни компании , имаме компетенциите на Росгеология, които са задоволителни за осъществяване на всеки огромен план . Основният съставен елемент е извеждането му до стадия на сполучливо внедряване и заслужено потребление на капиталовите резултати ".

" Това е главният проблем, освен наш, само че и на американците, и на европейците , а за африканците този въпрос също е доста значим. Що се отнася до предмета на интерес, те са доста разнообразни. Вероятно най-известното е присъединяване на " Норникел " в платинени планове , някои от нашите компании се занимават с изследване и произвеждане на хромити и бокситни първични материали. " Алроса " е съвсем безусловно преобладаваща на пазара за изследване и произвеждане на диаманти ".
 Африканският съюз угрижен от вулгарния език на Доналд Тръмп
Африканският съюз угрижен от вулгарния език на Доналд Тръмп

Африканските държавни управления са изпаднали в неловка обстановка

" Лукойл " има доста съществени планове за изследване и рандеман на петрол тук, до момента в който " Роснефт " и " Газпром " имат газови и петролни планове ", добавя той.

Много компании диверсифицират присъединяване си в международната минна и нефтена и газова индустрия , като разполагат уреди и вложения по целия свят.

Според Киселев, " Африка не се разграничава от европейска Русия, от Северна и Южна Америка или Австралия ".

" Африка се отличава извънредно по социално-икономически условия . Но тази тематика на диалог е безкрайна и неверна. Защото с оциално-икономическите условия са идентични за страните от Южна Америка, Азия и Африка ", добавя той.

" Геоложките и минните условия за рандеман са идентични за Северна Америка, Русия и Африка . Африка е характерна в това - това е континент, който от дълго време е недосегаем за високотехнологичните компании . Разбира се, центрове с висока подготвеност са основани в Южна Африка за рандеман на платина или злато ", разяснява ръководителят на " Роснедр ".
 Не подценявайте Африка
Не подценявайте Африка

Съединени американски щати и Западна Европа е време да се притеснят

По думите му, " в Родезия е добивано голямо количество хромит. Миннодобивният бранш в тези страни беше мощно развъртян. Либия евентуално е известна с създаването на петрол . Бокситите са изследвани в Гвинея по време на Съветския съюз. И ние имаме най-големия индустриален център там ".

Но в това време Африканският континент, както и азиатският континент, са едва проучени във връзка с геологията . Следователно капацитетът за разкриване на нови залежи е доста огромен .

Киселев изяснява, че " Русия е огромна страна , 17,5 милиона квадратни км. Разбира се, това не е африканският континент , не си припомням неговата повърхност, съгласно мен, към 28 или 30 милиона квадратни км, голяма повърхност с по този начин наречените площадки, които имат свои специфики във връзка с типовете залежи ".

Според него, " капацитетът на Русия и африканския континент във връзка с вложенията е почти еднакъв . Защото, за разлика от Африка, имаме едно преимущество - имаме мощно развито общество. Установихме разпоредбите на играта. Никой няма да пристигна с револвер и да каже: " И тук бих желал да имам дял, дано променим разпоредбите. "

" Да не приказваме за доходност, тъй като всяко поле е безусловно неповторимо във връзка с рентабилността. Когато говорите за доходност, работите с дузина фактори, които въздействат . Това е наличието на потребни съставни елементи и минералите , в които се съдържат тези съставни елементи, и изискванията за рандеман , които съпътстват добива на минерали. И хората, които си довел там. И законите, които съществуват в тази страна . И инфраструктурата , в която работите. Това са десетки и десетки фактори. Следователно няма принцип, че Африка е безусловно печелившо находище ", добавя той.
 Европейски Съюз да се опълчи на Китай в Африка, приканиха евролидери
Европейски Съюз да се опълчи на Китай в Африка, приканиха евролидери

Не би трябвало да оставяме африканския континент на Китай

" Когато съветваме африканските си сътрудници, постоянно цитираме практиката си като образец. Ние набъбваме всяка година с доста порядъчен ритъм, с 10-15% както във връзка с парите, по този начин и по броя на лицензите , както и по броя на фирмите, които влизат в Русия , и в броя на откритите полета ", разяснява Киселев.

Той добавя, че не постанова това " на сътрудниците си в Алжир, Мозамбик, Етиопия, Гана или Буркина Фасо . Това е тяхното право. Споделяме опит. Ние не задържаме фирмите си, споделяме: " Отидете в Африка ". Цялата информация, която получаваме от нашите сътрудници от Оперативно-наблюдателно дело, от Африка, ние неотложно я предоставяме на вниманието на нашия пазар, нашите компании и предлагаме: " Моля, можете да работите там . "

Ръководителят на " Роснедр " изяснява, че " нашите компании избират да работят в съветска пълномощия . Някои отиват в Африка, отиват в Азия, отиват в Австралия и ние се опитваме да им помогнем, тъй като това включва интернационален опит . Те идват и споделят: " Знаеш ли, там е по-добре подредено . И там се появява подобен вид залежи и те употребяват такава и такава технология. " Това е добре за нас. Не се заключваме в чекмедже. Имаме голям прозорец с благоприятни условия ".

Да работиш единствено в Русия би било огромна нелепост , разяснява той.
 Британската войска желае противопоставяне на съветското въздействие в Африка
Британската войска желае противопоставяне на съветското въздействие в Африка

Изпращане на военна помощ на континента за по-голяма ориентираност към Запада

Инфраструктурата на африканският континент за " е най-проблемната част , върху която са обвързани проектите на фирмите в разрастваща се Африка. Пристанищната инфраструктура, железопътната инфраструктура, пътните мрежи, съществуването или неналичието на сила са главните капиталови фактори в Африка ".

" Нещо повече, в последно време гигантските планове и гигантските залежи играят голяма роля в добива на минерални запаси . Те обезпечават 80-85% от добива на типове минерални първични материали . Но те постоянно се основават на резултата на огромни цифри. Голяма сила, положителни пътища, добра пристанищна инфраструктура, добър дипломиран личен състав - това са главните проблеми на Африка ", счита Киселев.

Има втора вълна на интерес към африкански планове от съветски компании . " Идват компании. Ние имаме свои лични ползи, а фирмите имат свои ползи. Никой не се интересува от загуба на позиция номер 1, 2, 3 или 10, 20 в света . Следователно, нашите компании на драго сърце ще отидат по крайбрежията или ще отидат в континрнталната част на Африка, ще търсят газ, петрол и минерални запаси . Правят го в този момент ".

" Едно от най-големите съглашения беше подписано от " Роснефт ", което възнамерява да изследва и рандеман на газ в Мозамбик в консорциум със западни компании . " Лукойл " работи на шелфа в Гана ".

" Същото се случва и с нашите минни компании . Русия за целия си мащаб - не се срамим да го признаем - не можем да си осигурим безусловно всички минерални запаси . Има безусловно естествени конкурентни преимущества в разнообразни страни и континенти. Африка е несъмнено водач и преобладаваща в бокситовите, манганови залежи, хромитите ".

" Винаги сме подготвени да влизаме в планове, ориентирани към решение на социално-икономическите проблеми на страната ни ", разяснява ръководителят на съветската федерална организация за естествени запаси.
 Умират ли Западът и демократичният международен ред?
Умират ли Западът и демократичният международен ред?

На Форума в Родос приказват за разговор, само че към този момент никой не знае какво следва и какво да чака от интернационалните отношения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР