Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер заяви в едно

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер заяви в едно
Коментари Харесай

Пригожин: Превземането на Бахмут е ключово

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " съобщи в едно от дребното си тинтерваю, че съветските сили би трябвало да завладяват стратегическия град Бахмут, с цел да продължат акцията си, само че са се сблъскали с гневна опозиция от страна на украинските бранители. Това съобщи организация Ройтерс.

Евгений Пригожин уточни, че Русия би трябвало да сложи ясни цели в своята съвсем едногодишна акция: твърдо да откри наличието си в Източна Украйна или да продължи напред, с цел да завладее повече от страната.

Москва нахлу в Украйна на 24 февруари, осем години откакто анексира Кримския полуостров и нейните поддръжници превзеха огромни територии в Източна Украйна, представяйки ги като " национални републики " в районите Донецк и Луганск.

Войските на Вагнер изиграха огромна роля, изключително предишния месец при завладяването на град Соледар - отвън Бахмут, който претърпя месеци на борби и бомбардировки и е прочут и на двете страни като " месомелачката ".
 Зеленски призна: Ситуацията към Бахмут от ден дневно е по-тежка
Зеленски призна: Ситуацията към Бахмут от ден дневно е по-тежка

Русия хвърля нови сили, с цел да превземе града

Бахмут е значим, с цел да могат нашите войски да работят комфортно, сподели Пригожин. Защо се назовава месомелачката? Защото украинската войска изпраща от ден на ден и повече елементи, разясни той.

Може би е прекомерно рано да се каже, че сме близо. Има доста пътища на открито и по-малко пътища във вътрешността. Украинските войски са добре подготвени... и като всеки огромен град е невероятно да бъде високомерен челно. Справяме се доста добре. Първо би трябвало безшумно да превземем Артьомовск (името на Бахмут по време на СССР) и по-късно можем да кажем високо и ясно, че сме го завладяли, сподели още Пригожин.

По думите му боевете за завладяването на Соледар, предприети след крах при завладяването на Бахмут, са сравними с шестте месеца борби, нужни на руската войска, с цел да отбрани Сталинград.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР