Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,
Коментари Харесай

Пригожин обяви пълен контрол върху Бахмут

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че неговите бойци са поели цялостния надзор над украинския град Бахмут, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Засега няма коментар от украинска страна, добавя организацията.

Агенциите не могат към този момент да потвърдят информацията, обявена от Пригожин, от самостоятелен източник.

" Операцията по завладяването на Бахмут продължи 224 дни. Тук беше единствено " Вагнер ", добавя във видеото Пригожин, който е в отрит спор с съветската военна подчиненост, отбелязва Франс прес.

Битката за Бахмут беше една от най-дългите и най-кървавите в спора в Украйна. Двата лагера понесоха тежки загуби.

По-рано тази седмица Украйна разгласи, че си е върнала над двайсет квадратни километра, окупирани от съветските сили северно и южно от града, показва Франс прес. Същевременно Украйна призна, че бойците на " Вагнер " имат прогрес в самия град, където в западната част беше останало единствено малко гнездо на украинска опозиция.

Фланговете, където украинците споделят, че напредват покрай Бахмут, са държани от постоянните войски на съветската войска и Евгений Пригожин умножи рецензиите към тях, обвинявайки ги, че бягат от техните позиции или, че съветският общоприет щаб не доставя задоволително боеприпаси на неговите хора.

" Ние не се биехме единствено с украинската войска в Бахмут, само че също и с съветската администрация, която ни слагаше кол в колелото ", съобщи Пригожин през днешния ден.

Още един път той остро разкритикува съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР