Ръководителят на Римокатолическата църква папа Франциск отслужи меса на площад

...
Ръководителят на Римокатолическата църква папа Франциск отслужи меса на площад
Коментари Харесай

Папа Франциск в Скопие: Свикнахме да ядем твърдия хляб на дезинформацията

Ръководителят на Римокатолическата черква папа Франциск отслужи меса на площад " Македония " в Скопие, на която участваха към 15 000 жители от страната и чужбина.
Папата насочи послания за мир, общуване, по-голяма обич към Бога и хората. Да сменяем безразличието и клеветите с сензитивност и вяра, да преодолеем стандартите и да се грижим един за различен, сподели папа Франциск, представен от МИА.
" Освен апетит за самун, хората към този момент схванаха, че има и други типове апетит: апетит за Бог, апетит за приятелство, апетит за среща и споделен празник ", са част от словата в месата, съобщи БГНЕС.
" Ние свикнахме да ядем твърдия самун на дезинформацията и се трансформираме в пандизчии на отхвърлянето, на етикетите и презрението; имаме вяра, че конформизмът ще утоли жаждата ни и сме изпълнени с равнодушие и безчувственост; движени сме от фантазии за лукс и се отдаваме на отчуждение и самота; изгубили сме усета на братството. Търсим бърз и благонадежден резултат и се оставяме да ни победят нетърпението и неврозата. Като пандизчии на виртуалното, ние сме изгубили усета и мириса на действителността ", прокламира още месата на Светия отец .
Тя приключи с апел в духа на църковното слово: " Братя, през днешния ден възкресеният Исус продължава да върви измежду нас. Той познава нашия апетит и ни споделя: " Който пристигна при Мене няма да гладува и който има вяра в Мене в никакъв случай няма да бъде жаден " (Ева 6:35). Да се насърчаваме взаимно да станем и да почувстваме изобилието на неговата любов; дано го оставим да засити нашия апетит и жадност с тайнството на олтара и със свещената загадка на братството ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР