Ръководителят на ООН за правата на човека призова държавите по

...
Ръководителят на ООН за правата на човека призова държавите по
Коментари Харесай

ООН: Държавите да извършат репарации за робството и колониализма

Ръководителят на Организация на обединените нации за правата на индивида прикани страните по света да се изправят против робството и колониализма и да извършат репарации, съобщи БГНЕС.
На незабавен спор по отношение на расизма и полицейската грубост, иницииран от Съвета за човешки права на Организация на обединените нации, Мишел Бачелет подлага на критика „ безвъзмездната грубост “ при убийството на Джордж Флойд в Съединени американски щати, потвърждавайки, че това „ символизира систематичния расизъм, нараняващ милиони хора от африкански генезис ".
Братът на Джордж Флойд прикани от своя страна Организация на обединените нации да сътвори самостоятелна комисия за следствие на убийствата на афроамериканци от полицията.
" Аз съм бранител на брат ми ", сподели Филониза Флойд, чийто брат беше погубен от бял служител на реда в Минеаполис, Минесота, на 25 май.
" Това можех да съм аз ", сподели той на незабавния спор по отношение на расизма и бруталността на полицията в Женева.
" Вие, в Организацията на обединените народи, сте бранители на вашите братя и сестри в Америка и имате силата да ни помогнете да получим правдивост в името на моя брат ", сподели Флойд .
" Моля ви да му помогнете ", сподели той. „ Моля ви да помогнете на мен. Моля ви да помогнете на чернокожите хора в Америка. Надявам се, че ще помислите за основаването на самостоятелна проверяваща комисия за следствие на полицейски убийства на чернокожи в Америка и насилието над мирни протестиращи. "
Смъртта на Флойд провокира вълна от общонационални митинги в Съединените щати и отвън тях за расова правдивост и полицейска промяна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР