Ръководителят на ООН по правата на човека в четвъртък каза,

...
Ръководителят на ООН по правата на човека в четвъртък каза,
Коментари Харесай

Ръководителят на ООН по правата на човека осъди смъртта на 50 души при атаки в Мали

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида в четвъртък сподели, че е „ ужасяващ “ от хипотетичните бързи изтезания на 25 души от армията на Мали и „ задгранични военни “ предходната седмица в район малтретиран от принуждение от въоръжени групи.

Фолкер Тюрк също изрази паника от убийството на почти 30 други при набези през уикенда в централно Мали, изключително огнище на принуждение.

„ Ужасен съм от достоверните изказвания, че малийските въоръжени сили, съпроводени от задграничен боен личен състав, са екзекутирали по бърза процедура минимум 25 души в село Уелингара, в централната област Нара на 26 януари “, сподели Тюрк в изказване.

„ Също по този начин съм угрижен от известията, че към 30 цивилни са били убити при офанзиви от към момента неидентифицирани въоръжени лица против две други села – Огота и Оимбе – в региона на Бандиагара през миналия уикенд “, добави той.

Събирането и инспекцията на информация в Мали се затруднява от обширното географско състояние на страната, влошената кому...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР