Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк

...
Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк
Коментари Харесай

CNN: Ще бъде страшно - американски генерал разказа в какво ще се превърне Украйна след руската инвазия

Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили съобщи, че нахлуването в Украйна на съветските войски, съсредоточени по границите на тази страна, ще има „ ужасни “ последствия за гъсто обитаемоте градски региони, оповестява CNN. Както акцентира водещият на канала, сходни изказвания на Мили идват на фона на обещанията на американския президент Джо Байдън за прекачване на още американски войски в Източна Европа.

И в нашата графа „ Ето Ви вест “ президентът Джо Байдън разгласи през днешния ден, че на фона на ескалиращото напрежение с Русия ще трансферира американски войски в Източна Европа.

ДЖО БАЙДЪН, президент на Съединени американски щати: Ще изпратя американски войски в източноевропейските страни от НАТО в близко бъдеще.

О-о-о, добре, стартира се - и в края на краищата на подобен декор един от най-висшите военни в страната също предизвести за тежката обстановка, в която ще се окаже цивилното население на Украйна при положение на съветска инвазия. В същото време военачалник Марк Мили разказа вероятния сюжет с думи като да вземем за пример „ ужасяващ “. Да чуем.

ГЕНЕРАЛ МАРК МИЛИ, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати: Като се има поради какви сили са ситуирани там - а това са сухопътни войски, артилерия, балистични ракети, военновъздушни сили и всички те са съсредоточени дружно - в случай че всичко това се стовари върху Украйна, обстановката ще бъде сериозна, доста сериозна и резултатът ще са доста съществени загуби. Можете сами да си визиите каква ще бъде картината в гъсто обитаеми градски региони, около автомагистрали и по този начин нататък. Ще бъде извънредно. Ще бъде ужасно.

Да, момчета, всичко е съществено - въпреки всичко през последните месеци сили, включващи доста десетки хиляди хора се концентрираха на границата с Украйна. Министърът на защитата Лойд Остин, който рядко приказва с кореспонденти, все пак излезе през днешния ден с военачалник Мили. Ето какво сподели той за това, което следва.

ЛОЙД ОСТИН, министър на защитата на Съединени американски щати: Ние имаме вяра, че президентът Путин към момента не е взел дефинитивно решение, че тези сили ще бъдат употребявани против Украйна – само че в този момент сигурно има такава опция. <...> Конфликтът обаче не може да се назова неминуем. Все още има време и пространство за дипломатическо съглашение.

И по този начин, министърът на защитата даде да се разбере, че към момента има място за Путин да тръгне по този дипломатически път.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР