Ръководителят на назначената от Русия окупационна администрация на Новокаховски район,

...
Ръководителят на назначената от Русия окупационна администрация на Новокаховски район,
Коментари Харесай

Водата от язовир Каховка в Херсон се изпуска превантивно

Ръководителят на назначената от Русия окупационна администрация на Новокаховски регион, Херсонска област, Владимир Леонтиев заяви, че водата от язовир Каховка се изпуска.

Това е декларирал Владимир Леонтиев в предаването " Соловьов лайф ", водено от един от обичаните пропагандисти на съветския президент Владимир Путин Владимир Соловьов.

Според Леонтиев това се прави, с цел да се понижат мащабите на вредите, в случай че язовирната стена на водноелектрическата централа " Каховка " се срути. По думите му водноелектрическата централа в Херсонска област е постоянно бомбардирана , само че не стопира да работи. Вчера е имало пет - шест обстрела.

" Водноелектрическата централа продължава да работи, макар че три блока са отвън строя. От 24 февруари насам тя не е серпантина работа нито за ден. През последната седмица изпускането на вода е увеличено, тъй че при положение на отрицателно развиване на събитията количеството вода , което ще се излее надолу по течението, да бъде по-малко ", сподели Леонтиев, представен от държавната организация ТАСС.

Леонтиев твърди, че в централата се вземат нужните ограничения за сигурност, с цел да се сведат до най-малко вредите при положение на " отрицателно развиване ".
 Зеленски: Атака против Каховка значи, че Русия губи войната
Зеленски: Атака против Каховка значи, че Русия губи войната

Киев твърди, че на 20 октомври, че съветските сили са минирали язовира на Водноелектрическа централа Каховка

Във вторник и.д. губернатор на Херсонска област Владимир Салдо разгласи, че цивилните поданици на десния бряг на региона ще бъдат евакуирани на левия бряг на Днепър заради заплахата от наводнения, които могат да зародят, в случай че украинските войски ударят язовира на Каховската Водноелектрическа централа. Руските организации към този момент приказват и за скупчване от страна на Украйна на големи сили в направленията Николаев и Кривориж, а Салдо и призна, че  и от построяването на огромни отбранителни укрепления.

Русия твърди, че украинските военни се готвят да разрушат язовира.

Украинските управляващи от своя страна предизвестяват, че съветската войска е минирала язовира и може да го взриви , с цел да попречи на украинските въоръжени сили да напреднат, и упрекват Киев за следствията.

Ако язовирът бъде опустошен, водата от язовир Каховка може да залее обширна територия по течението на Днепър, в това число Херсон и прилежащите области - нещо, за което предизвестяват от седмица украинските управляващи с оглед и настъплението на контраофанзивата им.
 ISW: Руското евакуиране от западната част на Херсонска област стартира
ISW: Руското евакуиране от западната част на Херсонска област стартира

Остава тревожна обстановката към Каховка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР