Ръководителят на Националния здравен институт на САЩ към Министерството на

...
Ръководителят на Националния здравен институт на САЩ към Министерството на
Коментари Харесай

Няма доказателства за лабораторен произход на коронавируса

Ръководителят на Националния здравен институт на Съединени американски щати към Министерството на здравеопазването и филантропичните услуги, Франсис Колинс счита, че все още няма данни за приключване на ковид от лаборатория в Китай, само че сходна догадка не може да бъде изцяло изключена, оповестяват „ Фокс нюз “ и БГНЕС.

Както експертът напомни, бяха оповестени по-ранни версии за основаването на ковид при създаването на биологични оръжия. " Това не е същото като това, което знаем за този вирусен геном ", сподели Колинс. Според него също имало догатки, че коронавирусът " заради неточност " е почнал да се популяризира от китайската лаборатория, където е проучен. " Никога не съм изключвал това, макар че няма доказателства ", сподели ръководителят на Националния здравен институт на Съединени американски щати.

" Когато приказваме за случилото се, дано се опитаме да изясним разликата сред другите изказвания и благоприятни условия. Някои от тях са много невероятни, други към момента са правдоподобни ", добави Колинс. " Извънредните искове изискват изключителни доказателства ", сподели той за версията на вируса, изтекла от лабораторията.

Президентът Джо Байдън съобщи в края на май, че американската разследваща общественост не разполага с задоволително информация, с цел да каже сигурно по какъв начин е почнало разпространяването на новия ковид: от човешки контакт със инфектирано животно или вероятен случай в китайска лаборатория. Американският водач разпореди на разследващите служби да удвоят напъните за изследване на всички налични данни и за 90 дни да му приготвят нов отчет.

Говорителят на китайското външно министерство Жао Лиджиян съобщи, че сходна заповед на американския президент демонстрира, че Съединени американски щати не се интересуват от обстоятелства и истина, не се интересуват от провеждането на съществено, научно обосновано изследване на източниците на произхода на ковид и употребява епидемията като инструмент за политическа операция и промяна на виновността.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР