Ръководителят на Националната следствена служба Ясен Тодоров обяви пред Би

...
Ръководителят на Националната следствена служба Ясен Тодоров обяви пред Би
Коментари Харесай

Националното следствие очаква тази седмица да има присъда срещу Георги Семерджиев

Ръководителят на Националната следствена работа Ясен Тодоров разгласи пред Би Ти Ви, че чака тази седмица да бъде произнесена присъда на първа инстанция против Георги Семерджиев. В петък (21 април) има планувано съвещание по делото за злополуката на столичния бул. " Черни връх " от лятото на 2022 година, при която починаха две дами.

На последното съвещание подсъдимият Георги Семерджиев разгласи пред съда, че не е карал автомобила си по време на пътния случай, а е пътувал в него дружно с две девойки. Те поискали да създадат тест драйв на джипа, а той разрешил на едната да кара, като седнал на пасажерското място. Двете дами се свързали с него в " Инстаграм " и поискали да вземат колата чартърен, описа още той.

 Георги Семерджиев отхвърли да е карал автомобила при злополуката на Георги Семерджиев отхвърли да е карал автомобила при злополуката на " Черни връх "

на 5 юли 2022 година вечерта. Загинаха две млади дами - Христина Дилева и Хариет Стефанович. Според импортирания от прокуратурата в съда обвинителен акт по време на злополуката Семерджиев е бил под въздействието на метамфетамин, като е нямал годна шофьорска брошура. Той е карал с към 166 км/ч, със 116 км/ч над позволената скорост от 50 км/ч. Минал е и на червен светофар.

Ясен Тодоров означи, че произнасянето на присъдата толкоз бързо показвало какъв брой добре работела прокуратурата. Като добър образец той даде и произнесената през вчерашния ден дефинитивна присъда по делото за влаковата злополука в Хитрино от 2016 година Върховният касационен съд удостовери две неоправдателни присъди - 15 година затвор за машиниста на влака Димитър Михнев и 10 година отнемане от независимост за помощника му Радослав Петков.

 Съдът дефинитивно удостовери присъдите на двама машинисти от дерайлиралия трен в Хитрино Съдът дефинитивно удостовери присъдите на двама машинисти от дерайлиралия трен в Хитрино

Тодоров за следващ път се оплака от Наказателно-процесуален кодекс, който по думите му би трябвало да бъде незабавно променен, тъй като е по социалистически модел.

" Ние сме безусловно с вързани ръце. Престъпления с публични поръчки са извънредно сложни за следствие именни поради Наказателно-процесуален кодекс. Много мъчно се потвърждават такива закононарушения в модерни условия. С прашки се опитваме да реализираме триумфи в полето на обвиняването ", сподели Тодоров.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР