Ръководителят на Националната полиция на Украйна Иван Виховски заяви, че

...
Ръководителят на Националната полиция на Украйна Иван Виховски заяви, че
Коментари Харесай

161 украински деца, изведени от Русия, открити в Германия

Ръководителят на Националната полиция на Украйна Иван Виховски съобщи, че украинските и немските правоприлагащи органи са открили местонахождението на 161 деца , които са били наложително изведени от съветските управляващи, написа съветската работа на BBC.

Тези деца " са търсени като наложително преместени във краткотрайно окупирани територии или депортирани в Руската федерация и Беларус ", каза Виховски, без да дава повече детайлности.

През 2023 година Международният углавен съд издаде на съветския президент Владимир Путин и съветския комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова по съмнение за нелегално депортиране на украински деца.

Според украинските управляващи след началото на пълномащабната съветска война повече от 19 хиляди деца са били отведени в Русия.

Освен това, съгласно екипа на Американската обсерватория за спорове, още към 10-12 хиляди украински деца са били отведени във ваканционни лагери и други институции в Русия и окупирания Крим, където са били подложени на идеологическа индоктринация.
 Москва праща депортирани украински деца във военни лагери в Беларус
Москва праща депортирани украински деца във военни лагери в Беларус

Над 2400 украински деца на възраст от 6 до 17 години са били депортирани в Беларус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР