Ръководителят на Лекари без граници заяво в четвъртък на Съвета

...
Ръководителят на Лекари без граници заяво в четвъртък на Съвета
Коментари Харесай

Петгодишни деца предпочитат да умрат: Лекари без граници за ужаса от войната в Газа

Ръководителят на Лекари без граници заяво в четвъртък на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че медицинските екипи в линията Газа са измислили нов акроним - за ранено дете, чието семейство не е оживяло.
„ Децата, които оцелеят в тази война, ще носят освен забележимите рани от травматични пострадвания, само че и невидимите “, сподели интернационалният общоприет секретар на MSF Кристофър Локиър пред 15-членния съвет.
„ Има неведнъж изселване, непрекъснат боязън и очевидци по какъв начин членове на фамилията безусловно се разчленяват пред очите им “, сподели той. „ Тези психически контузии са предиздвикали деца на петгодишна възраст да ни кажат, че биха предпочели да умрат. “
Локиър подлага на критика Съединените щати, заявявайки, че неведнъж са употребявали правото си на несъгласие, с цел да попречат на Съвета да изиска неотложно филантропично преустановяване на огъня във войната сред Израел и палестинските бойци Хамас в Газа.
„ Хората в Газа се нуждаят от преустановяване на огъня, не когато е допустимо, а в този момент. Нуждаят се от дълготрайно преустановяване на огъня, а не от краткотраен интервал на мира “, сподели Локиър. „ Всичко по-малко от това е груба немарливост.
Съединени американски щати постановиха несъгласие на три резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от началото на актуалните боеве на 7 октомври, като последно блокираха във вторник искане за неотложно филантропично преустановяване на огъня, защото вместо това упорстват Съвета да призове за краткотрайно преустановяване на огъня, обвързвано с освобождението на заложници държани от Хамас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР