Ръководителят на културния център Руски дом в Централноафриканската република (ЦАР)

...
Ръководителят на културния център Руски дом в Централноафриканската република (ЦАР)
Коментари Харесай

Колет бомба рани шеф на руска институция в Африка

Ръководителят на културния център " Руски дом " в Централноафриканската република (ЦАР) Дмитрий Ситий е болница, откакто е бил ранен от колет бомба, получен в частната му резиденция.

От съветското посолство в столицата Банги оповестиха за ТАСС, че Ситий е с мозъчно разтърсване, само че без заплаха за живота.

По данни на столичната полиция преди този момент той е получавал смъртни закани, заради което управляващите проверяват случая като опит за ликвидиране на съветския чиновник.

Впоследствие ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна Франция, че стои зад атентата против съветския чиновник.

" Преди да загуби схващане, Дмитрий Ситий е съумял да каже: " Видях записка: Това е за Вас от всички французи, руснаците ще се махнат от Африка ", написа в " Телеграм " Пригожин, който е непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин.

" Вече съм подал искане до Министерството на външните работи на Руската федерация за започване на процедура за оповестяване на Франция за страна спонсор на тероризма, както и за задълбочено следствие на терористичните способи на Франция и нейните западни съдружници - Съединени американски щати и други, добавя той, представен от " Ройтерс ".

Културният център " Руски дом " отвори порти в Банги през февруари тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР