Ръководителят на компанията за онлайн търговия "Амазон" Джеф Безос печели

...
Ръководителят на компанията за онлайн търговия "Амазон" Джеф Безос печели
Коментари Харесай

Шефът на Амазон печели 4,5 млн. долара на час

Ръководителят на компанията за онлайн търговия "Амазон " Джеф Безос печели на час 4,5 милиона $, следван от създателя на Facebook Марк Зукърбърг с 1,7 милиона $ на час, оповестява "Бизнес инсайдър ". Изданието е пресметнало заплащането на 16 американски милиардери за един работен час, основавайки се на данни на сп. "Форбс ".

Според изчисленията заплащането на Безос на час надвишава 157 пъти междинната годишна заплата на чиновниците в компанията, която е към 28 000 $.

Трета в класацията е ръководителката на веригата супермаркети Уолмарт Елис Уолтън, която заработва по към 1,4 милиона $ на час.

Следващите в листата печелят по по-малко от 1 милион $ на час. Американският вложител и човеколюбец Уорън Бъфет получава 959 000 $ за един работен час, а Лари Пейдж, началник на Алфабет - компанията майка на Google - 924 657 $ на час.

Шефът на компанията за произвеждане на електрически автомобили Тесла Илън Мъск заработва на час по 685 000 $, а ръководителят на Майкрософт Бил Гейтс - 456 621 $ на час, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР