Ръководителят на компания за анализи на данни, свързана с кампанията

...
Ръководителят на компания за анализи на данни, свързана с кампанията
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп търсил контакт с Асандж

Ръководителят на компания за разбори на данни, обвързвана с акцията на Доналд Тръмп за президент, се свързала с създателя на Уикилийкс Джулиан Асанж през 2016 година във връзка хилядите имейли на Хилъри Клинтън, държани на частен сървър, до момента в който тя беше държавен секретар, оповестява Си Ен Ен.

Медията се базира на четири източника.

Александър Никс, основен изпълнителен шеф на Cambridge Analytica, изпратил имейл до няколко души. В него той разкрива, че е изпратил имейл до Асандж, търсейки достъп до имейли от частния сървър на Клинтън, с цел да ги трансформира в база данни за акцията за Тръмп .

След като президентът Тръмп получи номинацията през 2016 година, едно от най-важните решения, които направихме, беше да си сътрудничим с Републиканския народен комитет за данни, оповестиха от акцията на Тръмп.

В началото на изборите институтът влага в най-сложната стратегия за ориентиране на данни в актуалната американка в историята, която оказа помощ да спечелим успеха ни през есента.Бяхме горди, че сме работили с Републиканския народен комитет за данни и нейните специалисти по данни и разчитахме на тях като главен източник за разбори на данни .Ние като акция направихме избор да разчитаме на изборните данни на Републиканския народен комитет, с цел да помогнем на избирането на президента Доналд Тръмп.Всички изказвания, че изборните данни от всеки различен източник играе основна роля в успеха е подправена.

Изявлението не се отнася до контактите сред Cambridge Analytica и WikiLeaks.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР