Ръководителят на Клиниката по функционална диагностика на нервната система на

...
Ръководителят на Клиниката по функционална диагностика на нервната система на
Коментари Харесай

COVID уби в един ден водеща лекарка от ВМА и съпруга ѝ

Ръководителят на Клиниката по функционална диагностика на нервната система на ВМА - проф. Екатерина Титянова, д.м.н. е умряла в един ден със брачна половинка си - Чавдар Русев, който е изпълнителен секретар в Асоциация за развиване на планинските общини в Република България. Това с горест оповестява във фейсбук първа братовчедка на проф. Титянова - Антоанета Титянова. Двамата били отнесени доста бързо от ковид.

Екатерина Титянова e професор по неврология, лекар на медицинските науки и началник на клиника " Функционална диагностика на нервната система ". Член е на Факултетния съвет и управлява катедра " Неврология, психиатрия, физиотерапия и рехабилитация, превантивна медицина и публично здраве " при Медицинския факултет на СУ " Св. Климент Охридски ", създател и титуляр е на дисциплината " Нервни заболявания " в него. От 2013 година е учен на Българската академия на науките и изкуствата, а от 2015 година - учен на Сръбската кралска академия.

Проф. Титянова приключва медицина през 1982 година в Медицинска академия - София. Започва работа като невролог в райнната болница на град Гоце Делчев. През 1983 година Постъпва като помощник в Катедрата по неврология на Медицинска академия, София. По-късно става началник на неврологично поделение при Университетската профилирана болница по неврология и психиатрия " Св. Наум " ЕАД, София и на Лаборатория по клинична невросонография.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР