Ръководителят на катедрата по политически науки и национална сигурност в

...
Ръководителят на катедрата по политически науки и национална сигурност в
Коментари Харесай

Алексей Петров: Отивам на протеста пред полицията в Пловдив заради поруганото достойнство на младите

Ръководителят на катедрата по политически науки и национална сигурност в ПУ „ Паисий Хилендарски ” Алексей Петров съобщи, че ще се включи в митинга пред ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив на следващия ден от 11:30 часа.
Прочетете още
В профила си във Facebook той написа, че ще отиде на митинга поради младите, чието  достолепие за следващ път е било поругано, както и поради следващото прегазване на законите в системата на Министерство на вътрешните работи.

Ето и целия пост на Алексей Петров:

Никога не ми е минавало през мозъка, че някой ден ще застана против постройка на Министерство на вътрешните работи, знак на реда в България, в символ на митинг. Оставих най-хубавите си професионални години там и съм изключително сензитивен за престижа на българския служител на реда.

Случаят в Пловдив, с по този начин наречения “гол обиск ” е сигнал за доста сериозна паника. Ще отида на митинга поради младите, чието достолепие беше поругано за следващ път, както със саморазправата пред Министерски съвет!

Мястото, където полицията съблече 400 души и ги унижи обществено, не е безусловно котило на наркомани и дилъри, а място за развлечение и обществени контакти на младежите. На сходни места се веселят нашите деца, в това число и такива на моите години. Aз самият съм посещавал такива места с мои сътрудници и посетители от чужбина, и сме се радвали на СВОБОДАТА на младежите!

Трябва да пазим БЪДЕЩЕТО и у дома, и на улицата, и в Университета, и в нощните заведения, а не да се жалим, че емигрира.

Разбира се, аз съм взаимен и с бизнеса, тъй като знам по какъв начин той се гради дълги години и по какъв начин може да бъде унищожен единствено за една нощ.

Вярвам, че редовите служители на реда с омерзение са изпълнили тази заповед. Отвращението им най-вероятно е било по-силно, когато след акцията са имали подозрение, че са инструмент за мръсна поръчка. Познавам методите на работа чудесно, тъй като още в младежките си години започнах като редови чиновник и съм се възмущавал на несъответстващите разпоредби на началника. Но е имало случаи и когато непозволените неадекватности сме ги подминавали.

Прочетох, че върховен чиновник твърди, че акцията е по разпоредбите и ЗМВР.

Г-н Началник, с изказването си преминахте границата на естественото. Намираме се в европейска България и няма закон, който да позволява унижението на жители. С изявлението си заслужихте да помислите дали да продължите?

Това е акция с мирис на ЦВЕТАНОВЩИНАТА и би трябвало да се проверява до корен, който да бъде изкоренен, под зоркия взор на българските европейски жители.

Ще се забележим в петък в 11:30 ч. пред ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР