Ръководителят на иранската Революционна гвардия Хосейн Салами заплаши Израел с

...
Ръководителят на иранската Революционна гвардия Хосейн Салами заплаши Израел с
Коментари Харесай

Иран заплаши да нанесе болезнен удар на Израел

Р ъководителят на иранската Революционна армия Хосейн Салами заплаши Израел с " мъчителен удар ", в случай че реши да нападна ирански цели като възмездие за ракетния обстрел по израелска територия от 1 октомври, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ако допуснете неточност и атакувате наши цели, без значение дали в района, или в Иран, ние още веднъж ще ви ударим мъчително ", предизвести военачалник Салами.

Той участва на погребението на военачалник Абас Нилфорушан от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, погубен при израелски удар през септември в Ливан, който лиши живота и на някогашния началник на " Хизбула " Хасан Насралла.

На 1 октомври Иран изстреля към 200 ракети против Израел. За първи път в офанзивата бяха включени и няколко хиперзвукови ракети. Ударите бяха показани от Техеран като възмездие както за гибелта Насралла, по този начин и за убийството на някогашния началник на ливанското крило на " Хамас " Исмаил Хания, за което също бе упрекнат Израел.

Израел към този момент съобщи, че Иран ще заплати висока цена за нападението.

По време на речта си Салами разкритикува Съединените щати, че неотдавна доставиха на Израел система за противоракетна ТААД. По думите му тя не е благонадежден щит против иранско нахлуване.

„ Ние знаем вашите недостатъци, вие знаете това. Знаете какъв брой сте уязвими “, добави той. 

Коментарите на Салами идват в миг, в който иранският външен министър Абас Арагчи ускорява дипломатическите съвещания в опит да понижи напрежението в района.

Арагчи поредно посети Ливан, Сирия, Саудитска Арабия, Катар, Ирак и Оман. Оман е страна, която по принцип работи като медиатор в непреки договаряния със Съединените щати, отбелязва Агенция Франс Прес. 

Иранският външен министър през вчерашния ден пътува до Йордания, а през днешния ден е на посещаване в Египет. Това е първото посещаване на ирански посланик номер едно в Египет от близо дванадесет години.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР