Ръководителят на германския Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц предупреди за

...
Ръководителят на германския Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц предупреди за
Коментари Харесай

В Германия очакват борба за газа в Европа

Ръководителят на немския Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц предизвести за вероятността от битка за систематизиране на газ в Европа на фона на понижаване на доставките по Северен поток. Това заяви в понеделник на уеб страницата си Die Welt.

" Важно е след оповестяването на второ равнище на паника от федералния министър на стопанската система и опазването на климата Роберт Хабек да последва съответен график на систематизиране на газ, контрактуван в границите на Европейски Съюз, сподели Мерц. Вероятно е да има съществени спорове в границите на Европейски Съюз за разпределението на газ - както през 2015 и 2016 година, когато имаше бежанска рецесия ", сподели още той. В същото време Мерц предизвести против спекулации за спиране на доставките на съветски газ.

На 1 юли Nord Stream AG удостовери краткотрайното прекъсване на двете линии на Nord Stream от 11 до 21 юли заради годишен планов ремонт. Превантивните работи са планувани авансово, а графикът за тяхното осъществяване е координиран и координиран с сътрудниците в превозването на газ нагоре и надолу по веригата, означават от компанията.

Цените на газа в Европа, съгласно основаната в Лондон борса ICE, в понеделник надвишиха 1700 $ за хиляда кубически метра за първи път от март, а до вечерта се приближиха до 1800.

Цената се увеличи с повече от 13% денем.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР