Ръководителят на Германската военна служба за контраразузнаване (Militärischer Abschirmdienst, MAD)

...
Ръководителят на Германската военна служба за контраразузнаване (Militärischer Abschirmdienst, MAD)
Коментари Харесай

Военното контраразузнаване на Германия остана без шеф

Ръководителят на Германската военна работа за контраразузнаване (Militärischer Abschirmdienst, MAD) Кристоф Грам подаде оставка, заяви " Дойче веле ". Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че се разделя с Грам по взаимно единодушие. Грам ще бъде освободен като началник на MAD през октомври. Това се постанова, тъй като " новият стадий в битката против екстремистките трендове в Бундесвера и в модернизацията на MAD изисква спомагателни старания и динамичност ", съобщи федералното министерство на защитата.

Междувременно няколко немски медии оповестиха, че оставката на Грам е породена от неуспехите на MAD при идентифицирането на десни екстремисти измежду военния личен състав на Бундесвера. Според списанието " Шпигел ", Анегрет Крамп-Каренбауер пристигнала в централата на MAD в Кьолн в четвъртък, където имала нескончаем диалог с Кристоф Грам. Въпросът за наследника на Грам ще бъде решен скоро.

62-годишният Кристоф Грам управлява MAD от януари 2015 година В изказването на немското министерство на защитата се акцентира, че MAD играе доста значима роля в битката против десния екстремизъм в Бундесвера. Задачите на немското военно контраразузнаване включват навреме разкриване на екстремистките трендове в немската войска, както и идентифициране и откриване на съответни лица и структури, основани от тях.

Напоследък има известия за увеличение на случаите с хипотетичен десен екстремизъм във въоръжените сили на Федерална Република Германия. Според " Шпигел " MAD доста е разширила следствията си: военното контраразузнаван е сега проверява над 700 случая на хипотетичен десен екстремизъм в Бундесвера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР