Ръководителят на германската служба за контраразузнаване Томас Халденванг се опасява,

...
Ръководителят на германската служба за контраразузнаване Томас Халденванг се опасява,
Коментари Харесай

Германия: Китай засилва политическия шпионаж

Ръководителят на немската работа за контраразузнаване Томас Халденванг се притеснява, че Китай уголемява шпионската си активност против Берлин, съобщи той в изявление за в. " Велт ам зонтаг “.

Томас Халденванг, ръководителят на немската Служба за отбрана на конституцията (СЗК), съобщи: " Китай развива широкообхватен шпионаж и действия за оказване на въздействие. Трябва да сме готови, че те ще се усилят в идващите години. "

Той предизвести, че икономическата взаимозависимост от Китай може да бъде употребена за оказване на политическо въздействие, заяви Ройтерс.

" Китай преследва дълготрайна тактика за реализиране на своите цели ", сподели Халденванг. " Политическото управление към този момент употребява икономическата си мощност, която също е резултат от интензивните връзки с немската и европейската стопанска система, с цел да реализира политически цели. "

Германското държавно управление прави преоценка на икономическите си връзки с властнически страни, откакто войната в Украйна разкри уязвимостта на Берлин от дългогодишната енергийна взаимозависимост от Русия.

В стратегически документ, забелязан от Ройтерс, министерството на стопанската система предложи да се наложат по-строги условия за компаниите, които работят с Китай, да вземем за пример да се подлагат на постоянни стрес проби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР