Ръководителят на германската национална разузнавателна агенция предупреди да не се

...
Ръководителят на германската национална разузнавателна агенция предупреди да не се
Коментари Харесай

Ислямска държава все още може да организира атаки в Германия

Ръководителят на немската национална разследваща организация предизвести да не се подценява опасността от " Ислямска страна " макар очевидното проваляне на групировката в Сирия и Северен Ирак, цитира думите му немската медия Deutsche Welle.
В изявление за немския вестник Welt am Sonntag Томас Халденванг, началник на Федералната работа за отбрана на Конституцията (BfV) - немската национална разследваща организация - предизвести за възходяща опасност от завръщането на джихадисти от " Ислямска страна " от Сирия и Северен Ирак, съобщи организация Фокус.
Халденванг съобщи, че броят на радикалните ислямисти в Германия е повишен до 2240 през 2018 година.
" Не мога да кажа, че всичко е завършено с „ Ислямска страна “, сподели Халденванг. " Те могат да стартират нахлуване в Германия когато и да е ", добави той.
Президентът на BfV сподели, че „ Ислямска страна “ към момента съществува с акцент върху " виртуалния кибер-халифат ", който към момента може да притегли сътрудници за офанзиви.
Халденванг, обаче, призна, че не е допустимо управляващите да следят всички обвинени в тероризъм. - Ще са ни нужни най-малко четирима души, с цел да следим един подобен човек. Ние се фокусираме единствено върху тези, които биха могли да бъдат извънредно рискови.
Ръководителят на BfV прикани за правна смяна за наблюдаване на децата на връщащите се в Европейски Съюз. " Ако ни е разрешено да вземем техните данни, можем да дадем информация да вземем за пример на службата за обществено подкрепяне ", сподели Хелденванг, добавяйки, че тези деца са сами по себе си жертви.
Президентът на BfV сподели, че някои от тези деца са били очевидци на насилието с „ Ислямска страна “ и че те се покланят на бащите си като герои.
„ Питаме се: това ли е новото потомство терористи? “ - сподели Халденванг.
Германският федерален чиновник също отбрани предлагането за мониторинг на платформите за известия: „ Можем да следим постоянни телефони за повърхностни признаци въпреки, че терористите зная по какъв начин да поддържат връзка по сред си без да бъдат видяни “
Халденванг също акцентира, че Германия би трябвало да „ обърне повече внимание на извънредно десния екстремизъм “. Той сподели, че организацията е забелязала, че извънредно десните групи са все " по-взаимосвързани " и че границите сред тези групи и елементарни " недоволни жители " са все по-неясни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР