Ръководителят на френското министерство на здравеопазването Оливие Веран заяви, че

...
Ръководителят на френското министерство на здравеопазването Оливие Веран заяви, че
Коментари Харесай

Франция разреши втора доза от различна ваксина за получилите първа от AstraZeneca

Ръководителят на френското министерство на опазването на здравето Оливие Веран съобщи, че хората под 55 години, които са получили първата ваксина с AstraZeneca, ще могат да получат втора доза от друга ваксина.
" Логично е да се каже, че като защитна мярка имунизацията AstraZeneca не се предлага за хора под 55-годишна възраст ", сподели той пред RTL.
 Два центъра за имунизация в Съединени американски щати стопираха да ползват препарата Johnson & Johnson Два центъра за имунизация в Съединени американски щати стопираха да ползват препарата JohnsonJohnson
Центровете за имунизация на компанията Centura Health в Колорадо и Северна Каролина стопираха коронавирусното лекарство на JohnsonJ...
Министърът акцентира, че окончателните рекомендации по този въпрос ще бъдат предоставени от френския Върховен здравен комитет (HAS) до края на деня. Според Веран тази мярка може да засегне към 600 000 французи, в това число самият министър, който е получил първата имунизация на 8 февруари. Той даде обещание, че всеки ще получи втората доза " в точния момент ".
На 19 март френските медицински управляващи прекратиха използването на за хора под 55 години заради случаи на тромбоза в Европа.
Кампанията за имунизиране на популацията във Франция започва на 27 декември предходната година. В момента се вършат имунизации на пациенти над 70-годишна възраст, лекари, просветителни служащи и пациенти с хронични болести. Властите на страната утвърдиха потреблението на четири ваксини против ковид в републиката - американската компания Moderna, фирмите Pfizer (САЩ) и BioNTech (Германия), както и на британско-шведската компания AstraZeneca и американската Janssen.
Според изчисленията на управляващите до края на лятото на 2021 година всички над 18 години ще могат да се имунизират против ковид във Франция. От началото на епидемията във Франция са открити съвсем 5 милиона случая на зараза, а повече от 98 000 души са станали жертви на пандемията.
 Нидерландия стопира имунизацията с AstraZeneca за лица под 60 години Нидерландия стопира имунизацията с AstraZeneca за лица под 60 години
Нидерландия към този момент няма да имунизира хора под 60-годишна възраст с коронавирусната ваксина AstraZeneca поради рисковете за здравето, това...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР