Ръководителят на Фолксваген“ Херберт Диез се е срещнал с разследващи

...
Ръководителят на Фолксваген“ Херберт Диез се е срещнал с разследващи
Коментари Харесай

Ръководителят на „Фолксваген“ разпитван от ФБР за дизелгейт


Ръководителят на „ Фолксваген “ Херберт Диез се е срещнал с проверяващи от ФБР, занимаващи се със абсурда за манипулиране на устройствата, отчитащи нездравословните излъчвания при дизелови коли на компанията.

Диез е пътувал до Съединените щати на 1 май и е дал изказвания пред следователи от ФБР и министерство на правораздаването, които са "очевидно оценени като инкриминиращи" за някогашния началник на „ Фолксваген “ Мартин Винтеркорн, заяви в. „ Билд “.

Обвиняването на Винтеркорн на 3 май докара случая до най-високите етажи на ръководството на "Фолксваген". Компанията предходната година се призна за отговорна в неистина пред американските регулатори на околната среда по отношение на системите за надзор на излъчванията.

Винтеркорн е изправен пред четири обвинявания, в това число скрит план за машинация на Съединени американски щати.

Американските прокурори споделят, че Винтеркорн е знаел за измамите на компанията още през май 2014 година, само че е решил да продължи с измамите, се споделя в изказване на министерството на правораздаването.

Докато Винтеркорн не може да напусне Германия заради опасността от арест по интернационална заповед, Диез съумя да получи гаранции, че е свободен да пътува до Съединени американски щати и другаде, оповестиха немски медии.
 Бившият началник на „ Фолксваген “ Мартин Винтеркорн. Бившият началник на „ Фолксваген “ Мартин Винтеркорн. / БГНЕС
Американските управляващи също по този начин са се съгласили авансово да уведомяват Диез дали да му бъдат повдигнати обвинявания или да бъдат издадени заповеди за арест против него.

От „ Фолксваген “ не дадоха отговор незабавно на настояването на Агенция Франс Прес за коментар.

Диез е вторият изпълнителен шеф на „ Фолксваген “, откогато дългогодишният началник Винтеркорн напусна няколко дни след изненадващото самопризнание на компанията, че е конфигурирала програмен продукт в 11 милиона дизелови автомобила в международен мащаб, предопределен да измами регулаторните емисионни проби.

Бивш изпълнителен шеф на БМВ, Диез е считан за релативно ненамесен в рецесията, защото се причислява към „ Фолксваген “ единствено два месеца преди абсурдът за измами с излъчванията да се развихри през септември 2015 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР