Ръководителят на европейската гранична агенция „Фронтекс“ Фабрис Лежери предупреди за

...
Ръководителят на европейската гранична агенция „Фронтекс“ Фабрис Лежери предупреди за
Коментари Харесай

Внимание! Възниква нов мигрантски маршрут към Европа

Ръководителят на европейската гранична организация „ Фронтекс “ Фабрис Лежери предизвести за възникването на нов мигрантски маршрут към Европа. „ Ако ме попитате какво провокира най-голяма угриженост все още, отговорът ми е Испания “, разясни французинът в изявление за немския народен всекидневник Die Welt.
През юни са регистрирани към шест хиляди противозаконни мигранти, подхванали опит да се трансферират в Европа от Африка през западната част на Средиземно море. „ Ако броят им се усили, този маршрут ще стане главният “, предизвести Лежери, като в същото време обясни, че половината от тези мигранти са жители на Мароко. Останалите са от страни от Западна Африка.
Според ръководителя на „ Фронтекс “ през идващите месеци маршрутът от Мароко до Европа ще се наложи като различен път за мигрантите, опитващи се да се открият на територията на страните от Европа. Поради тази причина Лежери акцентира, че поддържа проектите за настаняването на мигранти в центрове в северната част на Африка.
От изданието акцентират, че по данни на Международната организация по миграция (МОМ) в интервала януари-юли се следи спад на мигрантите и бежанците, предприемащи опити да доближат Европа през Средиземно море. Броят им за първото полугодие е към 46,5 хиляди мъже, дами и деца.
През същия интервал на 2017 година са регистрирани повече от 101 хиляди души, прекосили Средиземноморието в посока Европа, до момента в който от началото на януари до началото на юли 2016 година броят им е бил минимум 232 хиляди мигранти и бежанци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР