Ръководителят на ЕС Урсула фон дер Лайен заяви, че е

...
Ръководителят на ЕС Урсула фон дер Лайен заяви, че е
Коментари Харесай

Фон дер Лайен нареди ЕК да увеличи доставките на помощи за Газа

Ръководителят на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен съобщи, че е наредила на Европейска комисия да усили доставките на помощи за Газа след оповестяването на четиридневна пауза в спора в границите на съглашението за освобождение на заложници, съобщи Агенция Франс Прес.


" Европейска комисия ще направи всичко допустимо, с цел да употребява тази пауза за увеличение на филантропичната помощ за Газа ", сподели Фон дер Лайен.

„ От сърце поздравявам постигнатото съглашение за освобождението на 50-те заложници и за прекъсване на военните дейности. Всеки ден, в който тези майки и деца са заложници на терористите, е прекалено много. Споделям насладата на фамилиите, които скоро ще могат още веднъж да прегърнат своите близки. И съм доста признателна на всички, които през последните седмици работиха неуморно по дипломатически канали, с цел да реализиран това съглашение. Призовавам терористичната организация Хамас неотложно да освободи всички заложници и да им разреши да се завърнат безвредно вкъщи “, добави ръководителят на Европейска комисия.

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР