Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел изрази критики към

...
Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел изрази критики към
Коментари Харесай

Шефът на евродипломацията Жозеп Борел захапа фон дер Лайен за изказване от името на ЕС в Израел

Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел изрази рецензии към ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен поради изказванията й в Израел и държанието преди изборите за Европейски парламент (ЕП), планувани за това лято.

Както означи Борел в изявление за испанския вестник El País, визитата на фон дер Лайен в Израел, по време на което тя, от името на Европейски Съюз, изрази цялостна взаимност с позицията на израелските управляващи, „ имаше висока геополитическа цена за Европа. ” „ Тя афишира, че ще има комисар по защитата, само че Комисията няма пълномощия по въпросите на защитата, а единствено по отбранителната промишленост, сподели дипломатът. Бих желал да знам какво правно съображение има нейното предложение “, сподели Борел.

„ Законно е, че тя желае втори мандат отпред на Европейска комисия, само че не и че се пробва да си припише заслугите за всички триумфи: има ръб от комисари с разнообразни политически цветове, които са вземали решения “, разясни Борел. В тази връзка той изрази мнение, че фон дер Лайен " би трябвало да е по-загрижена за неутралността, когато е по едно и също време ръководител и кандидат " за преизбиране.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР