Ръководителят на Чеченя не обясни на какво се основава тази

...
Ръководителят на Чеченя не обясни на какво се основава тази
Коментари Харесай

Кадиров за първи път уплашен. Отказа нещо голямо на Путин

Ръководителят на Чеченя не изясни на какво се основава тази цифра, само че съгласно него тези индикатори са реализирани, тъй като " в началото работихме, показахме национализъм, обич към страната "

Чеченският водач Рамзан Кадиров се опълчи на Владимир Путин. Кадиров разгласи, че желаната от Путин частичната готовност няма да се състои в Чеченя, защото районът е " преизпълнил проекта за набор с 254 % ".

Ръководителят на Чеченя не изясни на какво се основава тази цифра, само че съгласно него тези индикатори са реализирани, тъй като " в началото работихме, показахме национализъм, обич към страната ", цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Кадиров даде обещание, че жителите на района няма да получат нито една повиквателна, само че добави, че в случай че чеченците се считат за мъже и мюсюлмани, тогава " кръвта на всички би трябвало да кипи от желанието да се опълчват на сходно зло ".

" Призовавам популацията на Чеченя, по-специално нашите обичани и уважавани майки, да запазят успокоение ", акцентира той настрана.

В същото време по-рано Рамзан Кадиров прикани районите да се " самомобилизират " и да изпратят спомагателни доброволчески елементи на фронта. Той съобщи, че губернаторите " не е належащо да чакат Кремъл да разгласи военно състояние или противоположното, да седят и чакат края на " интервенцията " в Украйна " и прикани всеки район да " приготви, образова и екипира най-малко хиляда доброволци ".

Един от факторите, повлияли на решението на Кадиров, може да бъде подготовката на протест на майките против мобилизацията, считат специалисти.

На 20 септември чеченските консуматори на обществените мрежи започнаха да популяризират аудио известия, в които дами на чеченски език призоваваха за протестна акция на площада пред джамията " Сърцето на Чечня " в Грозни, " с цел да не допуснем унищожаването на нашия синове. "

Няма доказателства, че митингът е бил сполучлив. Според портала " Кавказки възел " (включен в регистъра на медийните " задгранични сътрудници " в Русия), площадът е бил авансово отцепен от полицията, арестувани са няколко десетки дами, пристигнали в джамията.

На 21 септември Кадиров сподели, че 10-15 дами са излезли на митинг в Грозни. По думите му множеството от тях са излезли за пари, като са получили " по една копейка от европейски организации ". Кадиров добави, че защото " техните мъже не са в положение да се грижат за дамите си ", тези мъже би трябвало да бъдат изпратени на фронта.

" Веднага щом майките стачкуваха в Чечения против мобилизацията на техните синове, Кадиров отстъпи. Той сподели, че Чечения към този момент е преизпълнила проекта си и няма да има спомагателна готовност. Изглежда, че митингът има смисъл ", написа политическият анализатор Абас Галямов в своя канал в " Телеграм ".

Чеченският правозащитник Абубакар Янгулбаев също допусна, че Кадиров е отменил мобилизацията, защото се опасява от вероятни безредици в Чеченя.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР