Ръководителят на австралийските сили за отбрана генерал Ангъс Джон Кемпбъл

...
Ръководителят на австралийските сили за отбрана генерал Ангъс Джон Кемпбъл
Коментари Харесай

Австралийски войници от специалните части са убивали неправомерно цивилни в Афганистан

Ръководителят на австралийските сили за защита военачалник Ангъс Джон Кемпбъл сервира извинения на народа на Афганистан за закононарушения, осъществени от австралийски военнослужещи в тази страна.

Генералът взе участие в конференция във връзка разпространението на държавен отчет за нарушавания на служещи от австралийския боен контингент, ситуиран в Афганистан.

От името на силите за защита на Австралия откровено и абсолютно сервирам извинения на народа на Афганистан за всевъзможни непозволени дейности на австралийски бойци. Поведението, за което свидетелстват данните (от доклада), неуважително подкопават доверието, гласувано ни от афганистанския народ, който се обърна към нас за помощ.

Това унищожи живота на афганистански фамилии, аргументи неизмерима болежка и премеждия и сложи под опасност нашата задача и сигурността на нашите сътрудници, сподели Кемпбъл на конференцията, предавана по телевизия Ес Би Ес.

Командващият акцентира, че след оповестението на отчета, във войската ще има обилни оперативни и организационни промени. Войнските елементи и подразделения, упоменати в отчета, ще бъдат реформирани или разформировани, а във връзка с бойците ще се работи съответно съгласно случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР