Ръководителят на американската космическа агенция НАСА Джим Брайдънстайн потвърди, че

...
Ръководителят на американската космическа агенция НАСА Джим Брайдънстайн потвърди, че
Коментари Харесай

Роскосмос: Ръководителят на НАСА е готов да посети Русия

Ръководителят на американската галактическа организация НАСА Джим Брайдънстайн удостовери, че е подготвен да посети Русия. Той сподели това в телефонен диалог с ръководителя на съветската галактическа организация Роскосмос Дмитрий Рогозин в отговор на покана в околните месеци да посети Русия, съобщи ТАСС.

"В диалога Дмитрий Рогозин и Джим Брайдънстайн подчертаха, че Роскосмос и НАСА са ангажирани със взаимното изследване на космоса. Те се договориха за продължение на съдействието ", съобщи Роскомсос.

"Дмитрий Рогозин предложения ръководителя на НАСА да посети в околните месеци Русия или Байконур, с цел да обсъдят персонално натрупалите се въпроси. Джим Брайдънстайн удостовери своята подготвеност да дойде на работно посещаване ", сподели съветската галактическа организация.

Представител на НАСА съобщи, че към този момент не е избрана дата за посещаване на Брайдънстайн в Русия.

По-рано НАСА изпрати публично писмо до Роскосмос за отдръпване на покана към Рогозин да посети Съединени американски щати. В изявление за в. "Вашингтон пост " Брайдънстайн изясни, че е решил да анулира визитата на Рогозин в Съединени американски щати поради позицията на някои американски сенатори.

Рогозин е измежду лицата, подложени на наказания от Съединени американски щати поради обстановката към Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР