Ръководителят на американската компания Спейс Екс Илон Мъск възнамерява първият

...
Ръководителят на американската компания Спейс Екс Илон Мъск възнамерява първият
Коментари Харесай

​Илон Мъск планира да тества кораб за полет до Марс през 2019 г.

Ръководителят на американската компания " Спейс Екс " Илон Мъск има намерение първият полет на галактическия транспортен съд, предопределен за асимилиране на Марс, да се състои през първата половина на 2019 година, оповестиха ТАСС и Франс прес. Той съобщи това на годишния фестивал на киното, музиката и технологиите " Саут бай Саутуест " в Остин, Тексас.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" Строим първия марсиански или космичен транспортен съд, който ще е подготвен за къси полети към края на първата половина на идната година ", сподели Мъск пред телевизия Си Ен Би Си. При това той означи, че не всеки път съумява да съблюдава декларираните авансово периоди за реализиране на плановете си.

В случая той не скри, че разчита на общата поддръжка, вдъхновението и положителната воля на американските бизнесмени и необятната общност. " Смятам, че когато построим кораба, ще получим образно удостоверение, че по този път могат да тръгнат други компании и страни - разясни Мъск. - Засега те не мислят, че това е допустимо, само че в случай че успеем, ще се включат в играта. "

По-рано той оповести, че задачата ще е програмата за колонизиране на Марс да стартира през 2022 година Ръководената от него компания създава ракета-носител " Биг Фалкон рокет ", висока 106 метра, с диаметър 9 метра и с потребен товар до 150 тона. Тя ще може да изведе в космоса космичен галактически транспортен съд с дължина 48 метра, в който са оборудвани 40 кабини за астронавти. Сред основните отличителни черти на " Биг Фалкон рокет " е, че ще е предопределена за многократна приложимост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР