Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън ще пристигне утре във

...
Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън ще пристигне утре във
Коментари Харесай

Блинкън ще посети Виена, за да участва в конференция за наркотиците, след което продължава към Южна Корея и Филипините

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън ще дойде на следващия ден във Виена, с цел да взе участие в конференцията на Комисията на Организация на обединените нации по наркотичните субстанции, след което ще замине за Южна Корея и Филипините, заяви през днешния ден Държавният департамент на Съединени американски щати, представен от Българска телеграфна агенция.

Очаква се Блинкън да вземе присъединяване в работата на Комисията на Организация на обединените нации по наркотичните субстанции, която се събира във Виена през днешния ден и на следващия ден, с цел да разиска казуса с фентанила - синтетичен опиат, който лишава всяка година живота на десетки хиляди американци.

Американският държавен секретар сътвори коалиция от 149 страни за битка с разпространяването на противозаконния фентанил, огромна част от който минава през Мексико, като нормално се създава от прекурсори, създадени в Китай. Вашингтон показа на Комисията, главният орган на Организация на обединените нации по въпросите на опиатите, проекторезолюция за усилване на предварителната защита и битката със синтетичните опиати.

Съединени американски щати упорстват Пекин да помогне за ограничението на трафика на фентанил.

След срещата сред президентите Джо Байдън и Си Цзинпин в Калифорния през ноември, при започване на февруари американска делегация посети Китай за срещи по този въпрос.

Фентанилът е мощен синтетичен опиат, който се употребява в медицината като анестезия, само че може да бъде употребен и като незаконен опиат, като провокира голям брой смъртни случаи вследствие на свръхдоза.

Очаква се в понеделник Блинкън да посети Южна Корея, където ще взе участие в " среща на върха по въпросите на демокрацията " - самодейност, значима за президента Джо Байдън, съобщи през днешния ден представителят на Държавния департамент Матю Милър. Срещата на върха ще се организира от 18 до 20 март в Сеул.

Южна Корея укрепва връзките си със Съединени американски щати, като консервативният президент Юн Сук-йол се стреми да укрепи споразуменията за защита с Вашингтон и да изглади историческите разлики с Япония.

Срещата на върха за демокрацията беше подложена на критика поради обстоятелството, че не бяха поканени страни, които се считат за демократични, като Тайланд и Турция, напомня Агенция Франс Прес.

След Сеул държавният секретар на Съединени американски щати ще посети Манила във вторник и сряда, с цел да удостовери " нашия хладнокръвен ангажимент към филипинския съдружник ", добави Милър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР