Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън ще посети Япония, Южна

...
Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън ще посети Япония, Южна
Коментари Харесай

Антъни Блинкън заминава на обиколка в Близкия изток и Азия

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън ще посети Япония, Южна Корея и Индия през идната седмица, откакто направи минитурне в Близкия изток, заяви Държавният департамент, представен от Франс прес.

Утре Блинкън ще посети Израел, а през уикенда - Йордания, до момента в който спорът сред Израел и " Хамас продължава. 

След това той ще предприеме обиколка в Азия, по време на която има намерение да лобира за повече поддръжка за Украйна в спора Русия и да прокара ползите на Съединени американски щати в Азиатско-тихоокеанския район, където Вашингтон се конкурира с Пекин, написа Българска телеграфна агенция.

В Токио в понеделник и вторник той ще взе участие в срещата на страните от Г-7 и ще се срещне с японски водачи. В Сеул в сряда и четвъртък акцентът ще бъде подложен върху предизвикването, отправено от разполагащата с нуклеарно оръжие Северна Корея, и засилващите ѝ връзки с Русия, се показва в известието.

И най-после, в Индия на 10 ноември държавният секретар на Съединени американски щати ще взе участие с министъра на защитата Лойд Остин в среща във формат " 2+2 " с индийските им сътрудници. Вашингтон укрепи връзките си с индийския си сътрудник след неотдавнашното държавно посещаване на министър-председателя Нарендра Моди в Съединените щати.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР