Ръководителката на бюджетната служба на Белия дом Шаланда Йънг предупреди,

...
Ръководителката на бюджетната служба на Белия дом Шаланда Йънг предупреди,
Коментари Харесай

Няма магическа банка. Парите за Украйна във войната с Русия са почти изчерпани, каза Белият дом

Ръководителката на бюджетната работа на Белия дом Шаланда Йънг предизвести, че парите на Съединените щати за помощ на Украйна в отбраната ѝ от Русия са изчерпани, заяви Ройтерс.

Новината идва, откакто през октомври администрацията на президента Джо Байдън за финансиране на амбициозни проекти за подкрепяне на Украйна, Израел и сигурността на американските граници.

В писмо Йънг прикани в понеделник американския Конгрес да предприеме дейности, с цел да може до края на годината да бъдат гласувани нови средства за Украйна, съобщи Франс прес.

Републиканците управляват Камарата на представителите с нежно болшинство, а финансирането на Украйна се трансформира в противоречиво за някои десни законодатели. Джо Байдън е демократ.

В писмо до ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън Йънг написа, че спирането на финансирането и потока от оръжия за Украйна ще усили вероятността от съветски победи.

„ Искам да съм ясна: в случай че Конгресът не предприеме дейности до края на годината, няма да има задоволително средства за по-нататъшната доставка на оръжия и съоръжение на Украйна “, се споделя още в писмото.

„ Няма магическа банка с налични средства, която да посрещне този миг. Нямаме пари - и съвсем нямаме време “, прибавя Йънг.

В началото на ноември Камарата на представителите на Съединени американски щати без Украйна. Това е първата огромна законодателна самодейност, откакто републиканецът Майк Джонсън на Съединени американски щати.

Украйна непровокирано от Русия на 24 февруари 2022 година Оттогава Киев се отбранява благодарение на западните си съдружници, в това число Съединени американски щати.

На 7 октомври тази година оповестената от Европейския съюз, Съединени американски щати и други страни за терористична организация Хамас Израел. Тел Авив разгласи и стартира да нанася удари в следената от Хамас Ивица Газа .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР