Ръководителката на Американската агенция за международно развитие Саманта Пауър и

...
Ръководителката на Американската агенция за международно развитие Саманта Пауър и
Коментари Харесай

Високопоставени американски служители са на посещение в Армения

Ръководителката на Американската организация за интернационално развиване Саманта Пауър и Юри Ким, помощник-секретарката по въпросите на Европа и Евразия към Държавния департамент на Съединени американски щати, дойдоха през днешния ден в Армения, съобщи арменската новинарска организация АРМЕНПРЕС, представена от Българска телеграфна агенция.

Арменският заместник-министър на външните работи Паруир Ованесян и министърът на труда и обществените въпроси Нарек Макартчан посрещнаха американските чиновници на летището.

Посолството на Съединени американски щати в Армения заяви, че формалните лица са на посещаване в страната, " с цел да потвърдят поддръжката на Съединени американски щати за суверенитета, независимостта, териториалната целокупност и демокрацията на Армения и да отговорят на филантропичните потребности, произлизащи от неотдавнашното принуждение в Нагорни Карабах ".

" Съединените щати не престават да поддържат Армения, до момента в който тя напредва в постигането на заслужен и дълготраен мир в района. Съединени американски щати са надълбоко обезпокоени от известията за филантропичните условия в Нагорни Карабах и приканват за безконтролен достъп на интернационалните филантропични организации и свободното напредване на артикули ", добави посолството.

Пауър ще се срещне с висши държавни чиновници.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР