Ръководителите на срещата на НАТО по-късно тази седмица ще приемат ...

Ръководителите на срещата на НАТО по-късно тази седмица ще приемат

Посланик Хъчисън за срещата на НАТО, част 3

Ръководителите на срещата на НАТО по-късно тази седмица ще одобряват нова стратегическа идея. Това е нещо, което се назовава пренастройване един път на десетилетие. Какво ще се споделя в нея или какво би трябвало да се каже за Китай?

Много се веселя, че повдигнахте този въпрос, тъй като е доста значимо обстановката в Украйна да не вземе връх и да не се обърне внимание на това, което е доста значимо на тази среща на върха.

Първо, стратегическата идея е картата за идващите 10 години за НАТО. И аз мисля, че тя ще бъде доста мощна по отношение на това какво ще вършим с Русия.

Вече започваме да надграждаме, само че това ще бъде самобитната конституция на НАТО, която разрешава да надграждаме край границите с Русия, с цел да затвърдим нашия съюз с сътрудници и съдружници против Русия.

Но също по този начин ще гледа към Китай, което концепцията на НАТО не е правила до момента.

Вярвам, че този път ще го направи. И като виждам дейностите на Китай, нападателната им активност като самодейността "Един пояс, веднъж ", както и други, това ще сложи НАТО в Азиатско-тихоокеанския район. И също така водачите от Азиатско-тихоокеанския район също са поканени на тази среща на върха.

За пръв път на срещата на НАТО идват Австралия, Нова Зеландия, Япония и Южна Корея. Тази стратегическа идея и партньорствата с азиатски страни е доста значима за подсилване на позицията ни по отношение на Русия, само че и за подготовка по отношение на Китай.

Източник: bloombergtv.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg