Ръководителите на политическите групи в Европейския парламент съобщиха, че са

...
Ръководителите на политическите групи в Европейския парламент съобщиха, че са
Коментари Харесай

Партиите в ЕП настояват за оттеглянето на полски заместник-председател


Ръководителите на политическите групи в Европейския парламент оповестиха, че са решили да предложат зам.-председателят на Екологичен потенциал Ричард Чарниецки (Европейски реформатори и консерватори, Полша) да бъде лишен от поста.

Предвижда се това предложение да бъде подложено на гласоподаване на пленарната сесия на Екологичен потенциал в Страсбург идната седмица. Ако то бъде признато, евродепутатът повече няма да съставлява Екологичен потенциал и неговото управление, съобщи Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Причината за решението е избрана като " тежко нарушаване ". Евродепутатът съпостави сътрудника си Роза Тун с полските нацистки колаборационисти от Втората международна война.

Предложението не е обвързвано с Полша или политическата група на евродепутата, се отбелязва в известието. Пояснява се, че това е израз на визията на ръководителите на политическите групи, съгласно които Чарниецки не трябва повече да ги съставлява.

Според правилника на Екологичен потенциал с болшинство от 3/5 от подадените гласове, представляващи минимум три от политическите групи, председателският съвет може да предложи преустановяване на мандата на ръководителя, на заместник-председател или на квестор, на ръководител или заместник-председател на комисия, междупарламентарна делегация, или на всеки на мандатна служба, при нарушение на отговорностите.

Екологичен потенциал взема решение по това предложение с болшинство от 2/3 от подадените гласове, представляващи болшинство от всички евродепутати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР