Ръководителите на партия Възраждане шумно се кълнат във вярност и

...
Ръководителите на партия Възраждане шумно се кълнат във вярност и
Коментари Харесай

Скандално: Защитниците на българския лев от Възраждане събират дарения в евро

Ръководителите на партия " Възраждане " шумно се кълнат във честност и обич към българския лев и пропагандират за референдум против единната европейска валута, само че събират дарения в евро, употребявайки американска интернет платформа. Това разкри изданието  

Във видео в YouTube, озаглавено „ Не на еврото! “, водачът на партията Костадин Костадинов приканва жителите да положат подписа си за осъществяване на референдум за опазване на българския лев. Под същото видео Костадинов приканва феновете си да поддържат партията посредством подаяние в платформата Patreon. " Срещу 5, 10 или 25 евро на месец симпатизантите могат да станат спонсори на " Възраждане ", като се снабдят с участие равнище „ сребро “, „ злато “ или „ платина “. Patreon работи с 12 разнообразни валути, само че левът не е измежду тях ", показва още изданието. 
Изборът на " Възраждане " е меко казано чудноват, даже абсурден, при все, че в интернет има и други платформи за набиране на средства, които за разлика от американската дават опция да се подарява не в западни валути, а в български левове.

Партията, която се самоопределя като патриотична, употребява американска платформа за набиране на евро " за произвеждането на видеоматериали, подпомагащи разнообразни дела и организации в интерес на България “ (това изяснява Костадинов във въпросното видео в YouTube). А главната идея, на която " Възраждане " гради и цялата си акция за идните парламентарни избори, е заклеймяване на еврото и на участието на България в еврозоната.

В държанието на деятелите на " Възраждане " има и други " валутни " парадокси. Миналата година следствие на BIRD разкри, че част от депутатите на тази партия избират да държат спестяванията си не в левове, долари или рубли примерно, а точно в евро. Но пък водачът им Костадин Костадинов отхвърля да има влогове в евро, той даже нямал влогове, тъй като бил взел заем, който сега изплаща. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР