Обикаляйки страната, навсякъде виждам прекрасните зелени ниви. Засадени, обработени. Даже

...
Обикаляйки страната, навсякъде виждам прекрасните зелени ниви. Засадени, обработени. Даже
Коментари Харесай

ВМРО: Земята е за земеделие, не за измислена „зелена енергия“

Обикаляйки страната, на всички места виждам прелестните зелени ниви. Засадени, обработени. Даже си спомних думите на Борисов от преди 15 години – „ В ляво слънчоглед, в дясно пшеница, а в средата  магистрала “.

Да, но не, както споделяше починалия Петко Бочаров.

В нивите през днешния ден към този момент няма слънчоглед. Те са „ зелени “ толкоз, колкото са зелени мозъците на нашите ръководещи. „ Зелени “ са като парите, които е получил някой служител, с цел да направи писмено една равнища от 2-3 категория на 10.

Нивите ни през днешния ден са опаковани в стъкло. Вместо слънчоглед, отглеждаме солари.

Пак е включено слънце, но не става за ястие.

Стотици хиляди слънчеви панели стърчат от доскоро плодородните ниви. Аз в действителност не разбирам какво зелено има в това. Трябва да си в действителност болен мозък, с цел да опаковаш обработваема земя в стъкло. Тези паркове ще бъдат там най-малко 20 години. В това време водата и вятърът ще създадат нужното и тази плодородна земя ще се трансформира в пустиня. Освен ток, тези солари не раждат нищо друго. Нито работни места, нито тикви. Впрочем тикви основават. Всички ние, дето ги поносим, а не изгоним със сопи продажните политици, които позволиха хилядите декари, засети със стъкло….

Мисля, че е извънредно време да спрем със слънчевите паркове в нивите. Затова ние от предлагаме:

- Ревизия на всички промени в категоризацията на земеделска земя, изключително тези случаи при които прекатегоризирането последните 10 години е минало през няколко категории - от 2, 3, 4 до 9-10 категория, и затвор за служителя, който го е позволил!

- Забрана за градеж на солари в площи, които последните 10 години са били обработваема земя, даже и в случай че през днешния ден към този момент са влезнали в регулация или са прекатегоризирани.

- Всички паркове, за които се откри, че са издигнати в прорез с предните условия - да бъдат неотложно разрушени от притежателите за тяхна сметка и земята възобновена като земеделска!

Идват избори! Този път би трябвало и да помислим!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР