Ръководителите на Панамския канал заявиха, че очакват приходите от водния

...
Ръководителите на Панамския канал заявиха, че очакват приходите от водния
Коментари Харесай

Спират големите кораби през Панамския канал заради сушата

Ръководителите на Панамския канал обявиха, че чакат приходите от водния път да намалеят, откакто управляващите бяха принудени да лимитират броя на преминаващите през оборудването кораби до 32 заради липса на превалявания. Приходите следващата година могат да намалеят с до 200 млн. $ поради сушата. 

От Управлението на Панамският канал оповестиха, че преносът през канала ще бъде понижен и ще се ограничи размерът на преминаващите кораби поради продължителната суша.

Кризата ги е принудила да наложат ограничавания, които могат да останат в действие до септември 2024 година

" Дълбочината, сериозността на тази рецесия е в действителност нетипична. Тя е доста тежка, тъй че считаме, че от в този момент до 30 септември идната година ще би трябвало да работим с ограничавания при прекосяването ", съобщи Рикаурте Васкес Моралес, шеф на Панамския канал.

Мярката има за цел да ограничи броя на корабите до 32, вместо до 38, които нормално минават през канала. Мярката ще докара до понижаване на годишните доходи на трасето с към 200 млн. $. Моралес увери, че каналът ще резервира успеваемостта на маршрута, който е един от най-важните в международната морска търговия.

" Факт е, че променливостта на водите е друга, моделът на преваляванията е друг и в този момент е належащо да се пригодим към действителността, която не е наложително да бъде решена с контейнер ", добавя ощ е Моралес .

Мярката за ограничение на броя на корабите, които могат да минават през маршрута, влезе в действие предходната неделя и е първият път, в който междуокеанският маршрут я приема по аргументи, свързани с рецесия или изключителни климатични условия.

Не са паднали задоволително дъждове, които да зареждат водосборната система от реки и потоци, които пълнят езерата, чиито води на собствен ред пълнят шлюзовете. Водосборният басейн доставя с прясна вода и град Панама , където живее към половината от 4-милионното население на страната. Преди оповестяването на ограниченията каналът очакваше да получи към 4,9 милиарда $ от такси през идната година.

Предишните ограничавания тази година включваха ограничение на преноса до по-малки кораби.  Панамският канал е изправен пред един от най-тежките и продължителни сухи сезони в своята стогодишна история.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР