Ръководителите на латвийските евродепутати от Европейската народна партия, Обнови Европа

...
Ръководителите на латвийските евродепутати от Европейската народна партия, Обнови Европа
Коментари Харесай

Имало още евродепутати, обслужващи интересите на Русия

Ръководителите на латвийските евродепутати от Европейската национална партия, " Обнови Европа " и Европейските консерватори и реформисти предизвестяват в писмо, че в Европейския парламент има и други депутати, които обслужват ползите на Русия, оповестява " Политико ", съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12530
Вчера Европарламентът стартира следствие на самостоятелната латвийска евродепутатка Татяна Жданока поради изказванията на проверяващото издание " Инсайдър ", че работи за съветската Федерална работа за сигурност в продължение на години.

Евродепутатите показват разбиране, че Жданока не е изолиран случай и показват, че групата на Зелените/Европейски свободен алианс, от която в началото беше част тя, би трябвало да носи част от отговорността за дълготрайното съдействие, финансовата поддръжка и обмяната на информация с нея от юли 2004 до март 2022 година.

" Жданока беше единствената изгонена от групата при започване на нашествието на Русия в Украйна ", допълват евродепутатите.

Писмото не е подписано от латвийските социалисти - Андрис Америкс и Нилс Ушаковс.

В групата на Зелените/Европейски свободен алианс няма латвийци, откакто Жданока бе изключена оттова. От нея разпространиха изказване, в което показват " надълбоко безпокойствие " във връзка изказванията и упорстват да се отнеме достъпа на Жданока до Европарламента, до момента в който продължава следствието против нея.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР