Ръководителите на ФБР, ЦРУ и Агенцията по национална сигурност на

...
Ръководителите на ФБР, ЦРУ и Агенцията по национална сигурност на
Коментари Харесай

ФБР и ЦРУ: Китайски смартфони са заплаха за сигурността на САЩ

Ръководителите на ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията по национална сигурност на Съединени американски щати предлагат на американците да не употребяват смарт телефоните на китайските компании Huawei и ZTE, защото считат, че те са опасност за сигурността.

Според CNN ръководителите на трите организации са изразили това свое мнение по време на чуванията пред специфичния комитет по разузнаването на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. В рамките на едно от съвещанията сенаторът републиканец Том Котън е предложил на главата на ФБР Кристофър Рей, на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпео и шефа на АНС Даниел Коутс да подвигат ръката си, при положение, че считат за целесъобразно сънародниците им да употребяват продуктите на горепосочените китайски компании, написа. Никой от тях обаче не е дал отговор на това искане.

По мнението на Рей допускането на компании „ подчинени на непознати държавни управления “ в телекомуникационната инфраструктура на Съединени американски щати е прекомерно рисковано. „ Това основава причина за злонамерени промени или обири на информация. Създава и условия за скришен шпионаж “, цитира малкия екран думите на Рей пред комисията.

Американският телекомуникационен колос към този момент Verizon Communications ( „ Веризон комюникейшънс “ ) отхвърли да продава смарт телефоните на Huawei. Според „ Блумбърг “, решението на компанията е било взето под напън от държавното управление на Съединени американски щати, което подозира производителя в съдействие с китайските разследващи служби.

Според американските чиновници, на смарт телефоните на тази компания могат да бъдат конфигурирани стратегии, които спомагат за противозаконното следене на потребителите. Преди това AT & T взе аналогично решение по същата причина.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР