Ръководители и активисти на ВМРО-Пловдив излязоха на протест срещу провеждането

...
Ръководители и активисти на ВМРО-Пловдив излязоха на протест срещу провеждането
Коментари Харесай

Депутат и райкмет на протест срещу гей изложба СНИМКИ

Ръководители и деятели на ВМРО-Пловдив излязоха на митинг против провеждането на изложбата със фотоси от гей паради „ Балкан Прайд “, която бе открита довечера в изложба СКЛАД в Тютюневия град. Сред петнайсетината стачкуващи воеводи се открояваха депутатът Александър Сиди, кметът на регион Южен Борислав Инчев, зам.-председателят на Общинския съвет Камен Шишманов и съветниците Стефан Послийски и Нина Гьошева.

Те носеха лозунги „ Не преминавай от „ другата “ страна “. Протестът бе извънредно културен и спокоен, в прорез със заканите на депутата Сиди, че партията ще предприеме даже извънзаконови дейности, с цел да спре гей изложбата.

Протестиращите бяха поздравени от шефа на Голуей – Европейска столица на културата 2020. Ирландецът Крис Болдуин им стисна ръцете и ги прикани да се обичат, а също и да прегледат изложбата.

На експозицията са показани фрагменти от шействията в поддръжка на еднополовата обич на Балканите, а също и на митингите против тях от страна на националистически и консервативни организации. Организаторите почерпиха с боза и айран, а измежду малцината гости преобладаваха чужденците.

Изложбата „ Балкайн Прайд “ се трансформира в интернационален скандал, откакто английският „ Гардиън “ и други западни медии писаха за хомофобските настроения в Пловдив. Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Българска социалистическа партия се оповестиха твърдо против провеждането на експозицията и даже желаеха оставката на управлението на фондация „ Пловдив 2019 “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР